Βρήκαμε μεμονωμένα..
Κανθαρίσκος φαγώσιμος και στη λαϊκή ονομασία κιτρινούσκα, αυτάκι, νεραντζάκι.
Υλικά : Για τις κρέπες
Μία κούπα γάλα
2 κούπες αλεύρι
3 αυγά –λίγο αλάτι-λίγη ζάχαρη
2 κουταλιές βούτυρο (βιτάμ)
Για τη γέμιση
Μία κούπα ψιλοκομμένα μανιτάρια
Ενα κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 ντομάτα φρέσκια ώριμη
λίγο λάδι- αλάτι- μαϊντανό
250 γρ. Κρέμα γάλακτος
τριμμένο κεφαλοτύρι
1.Ετοιμάζουμε τις κρέπες .
Χτυπάμε τα αυγά καλά και τα ρίχνουμε μέσα στο γάλα (χλιαρό) ρίχνουμε το αλάτι,ζάχαρη, το βούτυρο λιωμένο και το αλεύρι και τα ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να γίνει ένας πηχτός χυλός.
Αφήνουμε το χυλό για μισή ώρα στο ψυγείο και μετά ψήνουμε τις κρέπες ή στο ειδικό μηχάνημα που έχουμε για κρέπες ή σε ένα τηγάνι τεφάλ που δεν κολλάει.
2. Σοτάρουμε το κρεμμύδι ,τα μανιτάρια με το λάδι και ρίχνουμε τη ντομάτα ,το αλάτι και το μαϊντανό και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά.